EBACE2016

Zakenjetverhuurder Flexjet komt naar Europa

25 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Zakenjetaanbieder Flexjet breidt haar werkgebied uit naar Europa. Het bedrijf, dat in Amerika grote successen behaalt in het in deelbeheer aanbieden van zakenjets, start vestigingen in Londen en Parijs en stationeert zes toestellen in de regio.

Boeing steelt show met VIP-Dreamliner op EBACE

25 mei 2016 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

GENÈVE - Hoewel zakenluchtvaartbeurs EBACE met ruim zestig tentoongestelde vliegtuigen meer bezienswaardigheden bood dan ooit, was Boeing met een VIP-versie van de 787 Dreamliner de meest in het oog springende aanwezige. Het toestel is het grootste VIP-toestel dat ooit deelnam aan de beurs, die jaarlijks in Genève wordt gehouden.

Volop gebruikte zakenjets verkrijgbaar in Europa

24 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Wie op zoek is naar een gebruikte zakenjet hoeft in Europa niet ver te zoeken. Op dit moment staan 526 vliegtuigen in de verkoop, ofwel 12,7 procent van de totale vloot. Gezien de hevige concurrentie op de tweedehandsmarkt zijn de prijzen dan ook relatief gunstig.

Airbus Helicopters onthult VIP-versie van H160

24 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Airbus Helicopters heeft tijdens de zakenjetbeurs EBACE in Genève een VIP-versie van de nieuwe H160 onthuld. De Europese helikopterbouwer lanceerde het toestel al in 2015. In oktober werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor het interieur van de VIP-versie van de helicopter.

In Europa bovengemiddeld veel grotere zakenjets

24 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - In Europa vliegen bovengemiddeld veel zakenjets in de segmenten mid to heavy. In totaal 41 procent van alle in Europa geregistreerde zakenjets vallen in dit segment, wereldwijd ligt dat percentage op 32 procent. Dat blijkt uit cijfers die financierder Global Jet Capital bekendmaakte tijdens de business jet beurs EBACE in Genève.

HondaJet goedgekeurd voor gebruik in Europa

23 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Honda heeft de Europese typegoedkeuring ontvangen voor de HA-420 HondaJet. Daardoor mag het type nu worden ingeschreven in luchtvaartregisters in heel Europa. Voor Amerika en Mexico was die goedkeuring er al.

Comlux zet Boeing 777 in op VIP-vluchten Crystal Cruises

23 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Comlux Aviation vliegt vanaf 2017 met een luxe Boeing 777 voor Crystal Cruises. De rederij biedt met het vliegtuig zogeheten aircruises aan, waarbij reizigers in hun VIP-vliegtuig de wereld rond reizen.
 

Airbus lanceert VIP-uitvoering Airbus A350

23 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Airbus heeft officieel de VIP-variant van de A350 gelanceerd. De Airbus ACJ350 XWB, zoals het type is gedoopt, borduurt voort op de bestaande A350-900 en kan 25 passagiers over een afstand van 20.000 kilometer vervoeren. 

Embraer tekent zakenjetdeal met Mexicaans Across

23 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Embraer heeft een flinke deal gesloten met de Mexicaanse zakenjetoperator Across. Het gaat om 23 toestellen, met een marktwaarde van 260 miljoen dollar. De overeenkomst was al in de boeken opgenomen maar werd op zakenluchtvaartbeurs EBACE geformaliseerd.

NetJets toont eerste Cessna Citation Latitude

23 mei 2016 | Door: 
onze redactie

GENÈVE - Zakenjetverhuurder NetJets heeft haar eerste Cessna Citation Latitude gepresenteerd. Op zakenluchtvaartbeurs EBACE toonde het bedrijf de nieuwste Citation-telg, die als demonstratietoestel wordt gebruikt voor klanten. 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen