Faillissement airberlin

Merknaam Air Berlin verkocht, maar een terugkeer zit er niet in

16 augustus 2023 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DÜSSELDORF - Ooit was het de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, die geliefd was bij een groot publiek: Air Berlin. Het bedrijf ging al in 2017 failliet, maar nu is de merknaam in handen gekomen van een nieuwe eigenaar. Die heeft ‘enkele ideeën’ voor de gevleugelde naam.

Etihad Airways aangeklaagd om faillissement airberlin

15 december 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BERLIJN - De nasleep van het faillissement van airberlin is nog steeds voelbaar voor Etihad Airways. De grootaandeelhouder uit Abu Dhabi is door de curator aangeklaagd vanwege het uitblijven van financiële steun toen die het hardst nodig was.

Toch geen doorstart voor airberlin-dochter Belair

15 augustus 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ZÜRICH - Het doek valt definitief voor het Zwitserse Belair. De vakantievlieger werd in 2017 meegesleept in het faillissement van moederbedrijf airberlin, maar wilde zelfstandig een doorstart proberen te maken. Dat is nu definitief mislukt.

Gros ex-werknemers failliet airberlin weer aan het werk

22 juli 2018 | Door: 
ANP / Reismedia

BERLIJN - Zo'n negen maanden na de laatste vlucht van airberlin heeft het grootste deel van de 8.000 man personeel (85 procent) weer een nieuwe baan. Dat meldt Bild am Sonntag op basis van bedrijfsgegevens.

Ryanair mag Laudamotion overnemen van Europese Commissie

12 juli 2018 | Door: 
AFN

BRUSSEL - Ryanair mag van de Europese Commissie de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Laudamotion overnemen. Uit onderzoek van de commissie blijkt dat de toename van de slotportefeuille van Ryanair waarschijnlijk geen negatief effect heeft voor passagiers en dat er voldoende concurrentie overblijft.

Zwitsers Belair wil dit jaar doorstart maken

30 maart 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

ZÜRICH - De Zwitserse vakantiemaatschappij Belair hoopt nog deze zomer een doorstart te maken. Nadat eerder zusje NIKI de vluchtuitvoering hervatte onder de naam Laudamotion hoopt ook Belair te herrijzen uit het faillissement van airberlin.

'Schuldeisers airberlin klagen Etihad aan'

6 maart 2018 | Door: 
Niek Vernooij

MÜNCHEN - De schuldeisers van het failliete airberlin willen het voormalige moederbedrijf Etihad Airways aanklagen. Dat meldt Reuters op basis van niet nader genoemde bronnen. Etihad trok zich in augustus terug als geldschieter van airberlin, waardoor een faillissement onvermijdelijk was.

Timelapse: Airbus A330 omgetoverd van airberlin naar Virgin Atlantic

30 januari 2018 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - Virgin Atlantic is één van de luchtvaartmaatschappijen die de hand wist te leggen op enkele Airbus A330-200’s van het failliete airberlin. De Britse airline maakte een timelapse van het proces waarbij het toestel, ‘Daydream Believer’ genaamd, wordt overgeschilderd.

Lauda troeft IAG alsnog af bij overname NIKI

23 januari 2018 | Door: 
Niek Vernooij

WENEN - Het is Niki Lauda alsnog gelukt om de door hem opgerichte luchtvaartmaatschappij NIKI weer in handen te krijgen. De bewindvoerders van de maatschappij hebben het bod van de voormalig Formule 1-coureur geaccepteerd. Eerder leek IAG nog met NIKI aan de haal te gaan.

Niki Lauda wil NIKI alsnog terugkopen

14 januari 2018 | Door: 
Yves Kremer

WENEN - De Oostenrijkse racelegende Niki Laude wil alsnog proberen om het ooit door hem gestarte NIKI te kopen. Dat meldt persbureau Reuters. NIKI, dat onderdeel was van het failliete airberlin, zou aanvankelijk naar British Airways-moeder IAG gaan, maar die deal liep door juridisch geharrewar vertraging op.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen