fz981

Russische onderzoekers publiceren bevindingen crash Flydubai

8 april 2016 | Door: 
onze redactie

MOSKOU - De Russische onderzoeksautoriteiten hebben hun eerste bevindingen van het onderzoek naar de crash met de Boeing 737-800 van Flydubai bekendgemaakt. Het toestel crashte op 19 maart op de luchthaven van Rostov aan de Don, waarbij alle 62 inzittenden om het leven kwamen.

Klokkenluider: piloten Flydubai oververmoeid

22 maart 2016 | Door: 
onze redactie

DUBAI - Een klokkenluider slaat alarm over de hoge werkdruk bij prijsvechter Flydubai. Een anonieme ex-piloot doet tegen de Russische zender Russia Today een boekje open over de lange uren die vliegers maken en die mogelijk te maken hebben met de crash van afgelopen weekend in Rusland.

'Zwarte dozen' rampvlucht Flydubai zwaar beschadigd

21 maart 2016 | Door: 
Niek Vernooij

ROSTOV - De 'zwarte dozen' van het zaterdag verongelukte toestel van Flydubai zijn gevonden en overgebracht naar Moskou. Daar proberen onderzoekers om de gegevens op de flight data recorder en de gesprekken op de cockpit voice recorder van de Boeing 737-800 veilig te stellen. Volgens een Russische official is nog onzeker of dat gaat lukken omdat ze zwaar zijn beschadigd.

Flydubai betaalt 20.000 dollar per verongelukte passagier

20 maart 2016 | Door: 
onze redactie

DUBAI – Flydubai heeft tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat ze 20.000 dollar (17.750 euro) betaalt aan de nabestaanden van ieder verongelukte passagier van vlucht FZ981. Het bedrag is bedoeld om in de eerste financiële noden te voorzien.

Flydubai: geen Nederlanders of Belgen op rampvlucht

19 maart 2016 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

DUBAI - Er waren geen Nederlanders of Belgen aan boord van de Boeing 737-800 van FlyDubai die zaterdag neerstortte in het Russische Rostov on Don. De luchtvaartmaatschappij bevestigt dat onder de passagiers vier nationaliteiten zijn: Russen, Oekraïners, Indiërs en een Oezbeek.

Russen sluiten aanslag na crash Boeing uit

19 maart 2016

ROSTOV ON DON - De Russische luchtvaartautoriteiten gaan er niet van uit dat een aanslag de oorzaak is van het neerstorten van de Boeing 737 van FlyDubai zaterdag bij de stad Rostov on Don in Zuid-Rusland. Zij houden het vooralsnog op een technisch mankement of slechte weersomstandigheden. Alle inzittenden van het toestel kwamen door de crash om het leven, 55 passagiers en zeven bemanningsleden.

Boeing 737 Flydubai neergestort in Rusland

19 maart 2016

ROSTOV ON DON - Een Boeing 737-800 met ten minste 55 passagiers en zeven crewleden aan boord is zaterdag tijdens de landing neergestort op het vliegveld van de Zuid-Russische stad Rostov on Don. Het toestel van prijsvechter Flydubai was afkomstig uit Dubai. Dat bevestigde de Russische veiligheidsautoriteit in Rostov. De piloten zouden moeite hebben gehad met landen vanwege slecht zicht en sneeuw- en regenstormen.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen