MS804

'EgyptAir-crash in 2016 mede veroorzaakt door sigaret piloot'

28 april 2022 | Door: 
onze redactie

ROME - De crash van een Airbus A320 van EgyptAir in 2016 is te wijten aan een brand die begon in de cockpit. Dat blijkt uit een rapport van de Franse onderzoeksautoriteit BEA, dat is ingezien door de Italiaanse krant Corriere della Sera. De brand zou zijn veroorzaakt door de combinatie van een zuurstoflek en een sigaret.

Frans onderzoek: brand is oorzaak crash EgyptAir

7 juli 2018 | Door: 
Reismedia / Bloomberg / ANP

PARIJS - De Franse onderzoeksraad voor luchtvaartveiligheid trekt de conclusies van Egypte in twijfel over de toedracht van de vliegramp met een Airbus A320 van EgyptAir in 2016. Volgens de onderzoeksraad (BEA) heeft hoogstwaarschijnlijk een brand ervoor gezorgd dat vlucht MS804 met 66 mensen aan boord in de Middellandse Zee stortte.

Explosieven gevonden op slachtoffers EgyptAir-crash

15 december 2016

CAÏRO - Egyptische onderzoekers hebben sporen van explosieven ontdekt op de resten van slachtoffers van de vliegramp met een Airbus A320 van EgyptAir op 19 mei. Dat heeft het Egyptische luchtvaart onderzoekscomité donderdag verklaard.

'Sporen explosieven gevonden op wrakstukken EgyptAir'

19 september 2016 | Door: 
onze redactie

PARIJS - Franse onderzoekers hebben op wrakstukken van het op 19 mei in de Middellandse Zee neergestorte vliegtuig van EgyptAir sporen van explosieven gevonden. Dat meldt de Franse krant Le Figaro.

'Airbus A320 EgyptAir brak in de lucht'

23 juli 2016

NEW YORK - De Airbus A320 van EgyptAir dat in mei in de Middellandse Zee stortte, brak in de lucht kort nadat brand was uitgebroken in of vlakbij de cockpit. De bemanning werd door de brand overweldigd. Dat hebben functionarissen die bij het onderzoek betrokken zijn verklaard, meldt The New York Times zaterdag. Niet duidelijk is of de brand het gevolg was van een technisch mankement of is aangestoken.
 

Woord 'brand' te horen op voicerecorder MS804

16 juli 2016

CAÏRO - Op de cockpitvoicerecorder van de in mei in de Middellandse Zee gestorte Airbus A320 van EgyptAir is het woord "brand" te horen. Dat heeft de Egyptische onderzoekscommissie zaterdag meegedeeld.

Crew probeerde brand aan boord EgyptAir-vlucht te blussen

5 juli 2016

CAIRO - Aan boord van de op 19 mei verongelukte Airbus A320 van EgyptAir was kort voor de crash sprake van brand. Het onderzoekscomité in Egypte deelde dat dinsdag mee. Op de cockpit voice recorder (CVR) van de in de Middellandse Zee neergestorte vlucht MS804 van EgyptAir is te horen dat er pogingen worden ondernomen om het vuur te doven.

Stoffelijke resten toestel EgyptAir gevonden

3 juli 2016

CAÏRO - Een schip dat door de Egyptische autoriteiten was ingezet, heeft stoffelijke resten uit het ramptoestel van EgyptAir in de Middellandse Zee gevonden en meegenomen. De lichaamsresten waren al eerder gelocaliseerd.

Rook, roet en hitte in rampvliegtuig EgyptAir

29 juni 2016

CAÏRO - Op brokstukken van het voorste gedeelte van het passagiersvliegtuig van EgyptAir dat vorige maand in de Middellandse Zee stortte, vlucht MS804, hebben onderzoekers roet en sporen van oververhitting gevonden. Ook zijn er aanwijzingen dat in de toiletten en elektronicakasten achter de cockpit rook heeft gehangen.

Egypte krijgt herstelde zwarte dozen binnen enkele dagen

29 juni 2016

CAÏRO - Egypte kan waarschijnlijk binnen enkele dagen beschikken over de informatie van de twee zwarte dozen van de rampvlucht MS804 van EyptAir die op 19 mei in de Middellandse Zee neerstortte. Franse technici zijn erin geslaagd de beschadigde flightdatarecorder (FDR) te herstellen.

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen