Staking Air France

Ruim 1,3 miljoen passagiers getroffen door stakingen Air France in 2018

3 juli 2018 | Door: 
onze redactie

PARIJS -  In 2018 zijn tot nu toe ruim 1,3 miljoen passagiers getroffen door de stakingen van personeel bij Air France. De impact van de stakingen is daarmee veel groter dan in 2017. Dat meldt RefundMyTicket, een bureau dat passagiers kunnen inschakelen voor het verkrijgen van compensatie in het geval van vertragingen, annuleringen of overboekingen van vluchten,

Aandeel Air France-KLM zakt steeds verder weg

11 juni 2018 | Door: 
Neal Luitwieler

AMSTERDAM - Als gevolg van het arbeidsconflict bij Air France wordt Air France-KLM steeds minder waard op de beurs. Op het Damrak noteert het aandeel om 14:45 op 6,72 euro, 1,5 procent lager dan bij de sluiting van de beurs op vrijdagavond. Uiteindelijk sloot het aandeel -0,56 procent lager op 6,78 euro.

'Air France komt terug op eerder plan'

4 september 2016

PARIJS - Air France komt waarschijnlijk terug op de bezuinigingsplannen waardoor het luchtvaartconcern zo op gespannen voet is geraakt met zijn personeel. Persbureau Bloomberg bevestigde zondag op basis van een ingewijde dat onder de nieuwe topman Jean-Marc Janaillac gewerkt wordt aan nieuwe strategie, genaamd Trust Together.

Air France praat weer met vakbonden cabinepersoneel

4 augustus 2016

PARIJS - Air France gaat opnieuw onderhandelen met vertegenwoordigers van het cabinepersoneel, dat afgelopen week staakte voor een betere cao. Dat meldden Franse media woensdag. De betrokken vakbonden hebben aangegeven weer om tafel te willen gaan met het Franse zusterbedrijf van KLM.

Staking kost Air France evenveel als een vliegtuig

2 augustus 2016 | Door: 
Steven van den Berg

PARIJS - De staking onder cabinepersoneel van Air France kost de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen zo’n negentig miljoen euro. Dat zei topman Frédéric Gagey van Air France dinsdag in een interview op de Franse radio. Veel stakers zijn dinsdag weer aan het werk gegaan. Toch valt op de laatste stakingsdag nog tien procent van de binnenlandse en vijftien procent van de Europese vluchten uit.

Air France: alle lange vluchten gaan dinsdag door

1 augustus 2016

PARIJS - Op de laatste stakingsdag van cabinepersoneel bij Air France, kan de luchtvaartmaatschappij naar verwachting alle long haul-vluchten uitvoeren. Voor dinsdag heeft zich nog maar een kwart van de stewardessen en stewards als staker ingeschreven, terwijl maandag nog werd actiegevoerd door bijna een derde van het betrokken personeel.

Aantal stakers bij cabinepersoneel Air France neemt af

31 juli 2016

PARIJS - De stakingsbereidheid onder het cabinepersoneel van Air France lijkt te slinken. Maandag legt 32 procent van de betrokken werknemers het werk neer, terwijl voor zaterdag en zondag nog ruim 40 procent van de stewardessen en stewards zich als staker meldden.

Groter deel cabinepersoneel Air France legt werk neer

29 juli 2016

PARIJS - De stakingsbereidheid bij het cabinepersoneel van Air France lijkt toe te nemen. Had voor vrijdag 37 procent zich aangemeld als staker, voor zaterdag is dat al 42 procent. De gevolgen voor het vluchtschema zijn niet veel groter dan de afgelopen dagen, meldde de luchtvaartmaatschappij.

Air France: een op vijf vluchten gaat niet door

27 juli 2016 | Door: 
onze redactie

ROISSY - Air France verwacht donderdag, de tweede dag van een staking van het cabinepersoneel, minder vluchten uit te voeren dan woensdag. In totaal is bij voorbaat ongeveer een op de vijf vluchten geschrapt, zo meldt de Franse luchtvaartmaatschappij. In totaal 36 procent van de cabin attendants staakt.

Air France: 87 procent van vluchten gaat door

26 juli 2016 | Door: 
onze redactie

ROISSY - De gevolgen van de staking van cabinepersoneel van Air France blijven woensdag relatief beperkt. De luchtvaartmaatschappij verwacht ruim 87 procent van de vluchten gewoon uit te kunnen voeren. Dit ondanks dat 37 procent van het cabinepersoneel het werk woensdag neerlegt.

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen