Belgen geven meer geld uit aan vakanties

23 augustus 2005 - 2:00
BRUSSEL - Belgen gaan volgens het West-Vlaams Economisch Studiebureau (WES) steeds vaker op vakantie. In 2004 werd 6,4 miljard euro uitgegeven aan vakanties, ofwel zes procent meer dan in 2002. De stijging geldt zowel wat betreft het aantal lange vakanties (minstens vier nachten) als het aantal korte vakanties (één tot drie nachten).

Uit het onderzoek van WES blijkt dat de Belgische kust niet mee kan profiteren van de stijgende vakantie-uitgaven. Belgen trekken steeds vaker naar het buitenland, waarbij met name de stedentrips in de smaak vallen. Door de opkomst van de lagekostenmaatschappijen zijn vooral reizen naar zuidelijke bestemmingen goedkoper geworden.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen