Avior Airlines ontvangt eerste Airbus A340

9 september 2016 - 9:37 | Door: 
onze redactie

BARCELONA - De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior Airlines heeft haar eerste Airbus A340-300 in ontvangst genomen. Het is de eerste widebody voor het bedrijf, dat met de aanschaf de deur opent naar internationale expansie.

Avior investeert naar eigen zeggen 150 miljoen dollar in het uitbreiden van de vloot. In totaal komen twee A340’s de vloot versterken. De toestellen zijn overgenomen van Air China. Volgens financieel topman José Sulbaran moeten de toestellen worden ingezet op vluchten naar Amerika en Europa.

Aan boord is plaats voor 8 passagiers in Premium Business, 28 in Business en 219 in Economy Class. Avior beschikt naast de A340 over vier Boeing 737-200’s, acht 737-400’s en zes Fokker 50’s. Dochtermaatschappij Avior Express vliegt met acht Beech 1900D’s.

Avior onderhoudt een netwerk in Zuid- en Latijns-Amerika. Lijndiensten naar Nederland zijn er niet; wel worden Aruba en Curaçao aangedaan.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen