Nigeriaanse overheid biedt Arik Air laatste strohalm

Arik Air Airbus A340
9 februari 2017 - 14:53 | Door: 
onze redactie

LAGOS - De Nigeriaanse regering grijpt in bij het noodlijdende Arik Air. De luchtvaartmaatschappij verkeert al tijden in financieel zwaar weer en komt nu volledig onder het gezag van de overheid.

Arik Air is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van het land. De overheid vindt het daarom van levensbelang om het bedrijf overeind te houden. Door de controle over te nemen moet het verlies van banen en het wegvallen van internationale en binnenlandse routes worden voorkomen.

De luchtvaartmaatschappij is goed voor meer dan de helft van het aantal binnenlandse vluchten in het land, dat grotendeels van luchtvervoer afhankelijk is. Onlangs zette Arik Air nog een bestaande order voor twee Boeing 747-8’s om in een bestelling voor de kleinere Boeing 787 Dreamliner.
 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen