Air India plaatst weer een grote vliegtuigorder bij Airbus

Air India A350
10 oktober 2024 - 13:13 | Door: 
onze redactie
| Foto: Heathrow Airport

Air India heeft weer een grote order bij Airbus geplaatst, voor 85 toestellen. Die komen bovenop de 470 vliegtuigen die de maatschappij vorig jaar al bij Airbus en Boeing bestelde. Al die toestellen zijn nodig vanwege de enorme groei van de Indiase luchtvaartmarkt.

De aanvullende order voor 85 toestellen bestaat uit 75 toestellen uit de A320neo-familie en 10 A350’s. Officieel heeft Air India die overigens nog niet bekendgemaakt: de bestelling is als anoniem in het Airbus-orderboek van september gekomen. Maar ingewijden bevestigen tegenover persbureau Bloomberg dat het om een bestelling van Air India gaat.

De Indiërs tekenden vorig jaar op de Paris Air Show al voor 470 vliegtuigen, waarvan 220 Boeings (190 Boeing 737 MAX’en, 20 Boeing 787-9’s en 10 Boeing 777-9’s) en 250 Airbussen (210 toestellen uit de A320neo-familie en 40 A350’s). Zo willen ze zowel binnenlands als internationaal flink uitbreiden.

Air India verhoogde eerder dit jaar al de frequentie naar Schiphol, waardoor de maatschappij nu dagelijks tussen Nederland en Delhi vliegt. Op die route wordt de Boeing 787 ingezet.

Snel groeiende markt
De Indiase luchtvaartmarkt groeit de komende jaren hard, doordat steeds meer Indiërs het zich kunnen veroorloven om te vliegen. Ook prijsvechter IndiGo, waar de Nederlander Pieter Elbers de leiding heeft, is daarom flink aan het uitbreiden. Die maatschappij tekende vorig jaar voor 500 extra toestellen uit de A320neo-familie, en bestelde dit jaar ook nog eens 30 Airbus A350’s.

In iets meer dan een jaar tijd bestelden de twee grootste luchtvaartmaatschappijen van India daardoor al meer dan duizend nieuwe toestellen. Als je die achter elkaar zou zetten, dan zouden ze tussen de centra van Amsterdam en Utrecht een aaneengesloten rij kunnen vormen.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen