Delta verliest op Wall Street na tegenvallende cijfers

Delta Air Lines A330-900 OS2021
10 oktober 2024 - 15:52 | Door: 
ANP/ABM FN-Dow Jones/Reismedia
| Foto: Delta Air Lines

Delta Air Lines behoorde donderdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York, met een daling van 2 procent kort na de opening van de handel. De luchtvaartmaatschappij boekte in het afgelopen kwartaal minder omzet en winst dan verwacht. Delta kampte onder meer met de nasleep van de grote computerstoring eind juli, waardoor de maatschappij duizenden vluchten moest schrappen.

De KLM-partner liep door de storing 380 miljoen dollar aan omzet mis. Delta heeft een rechtszaak aangespannen tegen cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike en Microsoft om de schade te verhalen.

De totale operationele omzet van Delta kwam afgelopen kwartaal uit op 15,7 miljard dollar, goed voor een stijging op jaarbasis van 1 procent. Onder de streep restte een winst van 1,3 miljard dollar tegen 1,1 miljard een jaar eerder.

Positieve verwachtingen voor vierde kwartaal
Delta is wel optimistisch over het lopende vierde kwartaal. De luchtvaartmaatschappij mikt op een omzetgroei van 2 tot 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit zou dan een recordomzet kunnen worden.

"Met verbeterde omstandigheden in de industrie en de sterke vraag naar vluchten, zijn we goed gepositioneerd om het jaar sterk te eindigen", aldus CEO Ed Bastian. "We voorzien voor het lopende kwartaal dat de brutowinst met 30 procent kan groeien tot 1,4 miljard dollar. Dit zou dan een van de meest winstgevende vierde kwartalen zijn uit de geschiedenis."

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen