Beruchte dierensmokkelaar opgepakt op vliegveld Kuala Lumpur

28 augustus 2010 - 2:00
KUALA LUMPUR - Maleisië heeft een beruchte dierensmokkelaar gearresteerd op het vliegveld van Kuala Lumpur. Anson Wong werd betrapt toen hij donderdagavond circa honderd levende slangen naar Indonesië probeerde te smokkelen. Dat meldde de politie zaterdag (28 augustus).


Wong staat bekend als de hagedissenkoning, omdat hij voornamelijk reptielen smokkelt. De Maleisiër specialiseerde zich in de smokkel van bedreigde diersoorten. Hij wordt zeker nog tot en met dinsdag vastgehouden voor nader onderzoek.

Wong werd begin deze eeuw in de Verenigde Staten veroordeeld tot bijna zes jaar cel voor zijn rol in een van de grootste smokkelzaken ooit. Hij werd gepakt toen hij twee zeer zeldzame schildpadden probeerde te verkopen.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen