Oktober: record bezettingsgraad voor United en Air Canada

5 november 2004 - 1:00
DRIEBERGEN - De bezettingsgraad van de stoelen op vluchten van United Airlines is in oktober uitgekomen om 77,8 procent. Niet eerder lukte het de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij om in deze maand zoveel stoelen bezet te krijgen. In alle voorgaande maanden van 2004 verbeterde United ook de records op het gebied van 'verkochte' stoelen. Star Alliance partner Air Canada is met een vergelijkbare reeks bezig.

De Canadezen verbeterden tot nu toe zeven maanden op rij hun oude records. In oktober waren bij Air Canada gemiddeld 77,7 procent van stoelen bezet. Op binnenlandse vluchten kwam dat percentage uit op 80,1 procent, eveneens een verbetering van eerdere oktobermaanden.

Northwest Airlines noteerde in oktober een 'load factor' van 80,3 procent. Dat is een stijging van 1,8 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2003. De luchtvaartmaatschappij vervoerde 8,4 procent meer passagiers, uitgedrukt in passagierskilometers. Het aantal aangeboden vliegtuigstoelen op vluchten (capaciteit) steeg in vergelijking met 2003 met zes procent.






Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen