Helios erkent eerder probleem drukcabine rampvliegtuig

17 augustus 2005 - 2:00
NICOSIA - Helios Airways erkent dat het zondag verongelukte vliegtuig eerder problemen met de drukcabine ondervond. Bij het incident op een vlucht van Warschau zouden eind 2004 enkele passagiers bewusteloos zijn geraakt. Maar volgens Helios heeft de veiligheid van de verongelukte Boeing 737-300 nooit ter discussie gestaan.

Helios benadrukt dat in het zesjarig bestaan van de chartermaatschappij dit het enige geval van een decompressie was. “Dit is geen steeds terugkerend incident zoals overal gemeld wordt, en er zijn geen andere veiligheidszorgen over de rest van onze vloot”, aldus Helios Airways in een verklaring.

Volgens de luchtvaartmaatschappij onderging het rampvliegtuig op 10 en 12 augustus voor de laatste keer routineonderhoud. “Daaruit is niet gebleken dat de Boeing met technische problemen kampte”, zegt Helios. De laatste jaarlijkse onderhoudsbeurt vond plaats tussen 28 november en 11 december 2004.

Het vliegtuig van Helios crashte zondag ten noorden van Athene nadat de inzittenden bewusteloos waren geraakt, waarschijnlijk door het wegvallen van de druk en de kou die daarmee gepaard gaat. Piloten van twee langs het toestel vliegende F-16’s zagen de copiloot bewusteloos in zijn stoel zitten, terwijl de gezagvoerder niet meer te zien was. Een stewardess zou nog hebben geprobeerd de controle over het vliegtuig terug te krijgen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen