NASA stelt houdt spaceshuttles voorlopig aan de grond (video)

28 juli 2005 - 2:00
HOUSTON - NASA heeft bekendgemaakt alle spaceshuttles voorlopig aan de grond te houden. De beslissing volgt nadat het hitteschild van de Discovery tijdens de lancering bijna beschadigd werd door rondvliegend isolatiemateriaal. Een vergelijkbaar incident leidde tot het verongelukken van ruimteveer Columbia in 2003.

De vlucht van de Discovery verloopt voorspoedig. Inmiddels is het ruimtevaartuig met succes gekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. Er zullen voorraden voedsel, water en onderdelen worden afgeleverd. De bemanning maakt tevens enkele ruimtewandelingen en controleert de shuttle op schade. Er zou een deuk zitten in het hitteschild.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen