Negen doden bij vliegtuigongeluk in Nepal

21 juni 2006 - 2:00
KATHMANDU - Bij een ongeluk met een de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter van Yeti Airlines in Nepal zijn negen doden gevallen. Volgens het Nepalese nieuwsmedium Kantipur was het 26 jaar oude toestel onderweg van Surkhet naar Jumla, waar het vlakbij het vliegveld in bergachtig gebied crashte. De zes passagiers en drie bemanningsleden zijn ter plekke om het leven gekomen.

Yeti Airlines is een kleine regionale luchtvaartmaatschappij, die beschikt over enkele Twin Otters, Saab 340’s en BAe Jetstream 41’s. De toestellen worden onder meer ingezet voor toeristische doeleinden, zoals sightseeingvluchten rond Mount Everest.

De slachtoffers hebben allen de Nepalese nationaliteit. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen