Boeing 747 van SLM aan de grond vanwege motordefect

12 augustus 2008 - 2:00
PARAMARIBO - De enige Boeing 747 in de vloot van Surinam Airways (SLM) staat sinds vrijdag aan de grond wegens een defecte motor. Het vliegtuig moest kort na de start vanaf de luchthaven van Paramaribo terugkeren nadat é;;é;;n van de vier motoren uitviel na ‘een harde knal’. De intercontinentale dienstregeling van de SLM is door het incident flink ontregeld.

Omdat de eigen Boeing nog niet inzetbaar is, heeft de SLM tijdelijk een vervangende Boeing 747-200 ingehuurd bij de Griekse chartermaatschappij Hellenic Imperial Airways. Dat toestel wordt nu ingezet op de lijndienst naar Amsterdam. De vertraging is groot: een vlucht die maandag om 11.00 uur had moeten landen op Schiphol, arriveert nu naar verwachting pas woensdag om 14.00 uur.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd is het reisschema van in totaal zo’n 1.500 passagiers in de war gestuurd. Omdat SLM over slechts é;;é;;n Boeing 747 beschikt, lopen de vertragingen bij een technisch defect vaak fors op. Het vliegtuig wordt leeg naar Nederland gevlogen om de motor te vervangen. De schade bedraagt naar verluidt 1,5 miljoen dollar.

SLM kijkt al enige tijd serieus naar een vervanger van de 22 jaar oude Boeing 747-300, die in 2004 van KLM werd overgenomen. De modernere en zuinigere tweemotorige Boeing 777-200ER is de belangrijkste kandidaat om de jumbo op te volgen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen