'Zwarte doos' Jemenitisch ramptoestel blijkt noodbaken

1 juli 2009 - 2:00
MORONI - De zwarte doos van het vliegtuig dat dinsdag (30 juni) bij de Comoren neerstortte, is niet gelokaliseerd. De signalen die een verkenningsvliegtuig had opgepikt, kwamen van de noodbakens van het toestel. Dat zei de Franse minister van Ontwikkelingssamenwerking Alain Joyandet woensdag.

Eerder hadden Joyandet en een topman van de getroffen luchtvaartmaatschappij Yemenia gezegd dat de datarecorders met vluchtgegevens waren gelokaliseerd.

De Airbus van Yemenia crashte kort voor de landing in Moroni, de hoofdstad van de Comoren. Van de 153 mensen aan boord overleefde voor zover bekend alleen een Franse tiener de ramp. Het meisje klampte zich vast aan een wrakstuk en werd uit zee gered.


(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen