Twintig doden bij helikopterongeluk Zwarte Zee

28 april 2008 - 2:00
KIEV - Twintig mensen zijn maandag (28 april) omgekomen bij een ongeluk met een Oekraïense helikopter. Het toestel is in de Zwarte Zee gestort, meldt het Russische persbureau Itar-Tass. Alle inzittenden zijn om het leven gekomen. De helikopter van het type Mi-8 raakte met de staartrotor een olieplatform en crashte daarop in zee.

Vermoedelijk maakte de piloot een fout. De helikopter was eigendom van het Oekraïense energiebedrijf Naftogaz.

Het is het tweede recente ongeluk met een helikopter van dit type. Een toestel van de Oekraïnse grenswacht crashte een maand geleden bij een eiland in de Zwarte Zee. Daardoor kwamen twaalf mensen om.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen