Saoedische sheik ziet af van aandeel in Austrian Airlines

5 mei 2008 - 2:00
WENEN - De Saoedi-Arabische sheik Mohammed Bin Issa Al Jaber ziet af van een aandeel in Austrian Airlines. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij bevestigt daarover een brief te hebben ontvangen van het advocatenkantoor van de rijke zakenman. Al Jaber zou zijn geschrokken van de financiële staat waarin Austrian Airlines verkeert.

In de brief schrijft hij te zijn misleid over de situatie bij Austrian Airlines, dat in het eerste kwartaal dieper in de rode cijfers belandde. De luchtvaartmaatschappij wijst de beschuldiging van de hand, en zegt dat de brief niet rechtsgeldig is.

Half maart ging de Raad van Toezicht van Austrian Airlines akkoord met de verkoop van twintig procent van de aandelen aan de Saoediër. De deal zou uitbreiding van Austrian Airlines in het Midden-Oosten mogelijk moeten maken. Al Jaber zegt zich nu echter niet verplicht te voelen om de deal door te zetten.

Oostenrijkse media melden ondertussen dat Austrian Airlines overweegt een strategisch partnerschap met een andere luchtvaartmaatschappij aan te gaan. Zo zouden gesprekken gaande zijn met Emirates, de grootste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen