FAA draagt maatschappijen nieuwe inspectieronde voor MD-80 op

9 juli 2008 - 2:00
WASHINGTON - Amerikaanse gebruikers van de MD-80 moeten hun vliegtuigen opnieuw inspecteren. Dat heeft de luchtvaartautoriteit FAA dinsdag (8 juli) bepaald. Alle Amerikaans geregistreerde vliegtuigen van de types MD-81, MD-82, MD-83, MD-87 en MD-88 moeten worden gecontroleerd op eventuele haarscheurtjes in de vleugel. In totaal gaat het om 670 vliegtuigen.

De gevolgen van de instructie zijn voor American Airlines en Delta Air Lines het grootst. Deze maatschappijen hebben respectievelijk 296 en 117 MD-80’s in de vloot.

In het voorjaar droeg de FAA luchtvaartmaatschappijen ook al op om de MD-80’s te inspecteren. Toen ging de aandacht uit naar de bekabeling in de toestellen. De MD-80’s moesten met onmiddellijke ingang worden geïnspecteerd, wat tot een uitval van enkele duizenden vluchten leidde.

Dit keer mogen de luchtvaartmaatschappijen in kwestie met de controle wachten tot de eerstvolgende reguliere onderhoudsbeurt.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen