Finnair noteert miljoenenverlies in derde kwartaal

31 oktober 2008 - 1:00
HELSINKI - De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair heeft de prijs moeten betalen voor de lagere tarieven die zij instelde om reizigers te lokken. Het bedrijf boekte in het derde kwartaal een verlies van 17,3 miljoen euro, maakte het vrijdag (31 november) bekend. Een jaar eerder maakte Finnair 39,6 miljoen euro winst. Bestuursvoorzitter Jukka Hienonen wees de financiële crisis aan als een van de boosdoeners.

Die heeft de vraag naar luchtvervoer flink aangetast en geleid tot lagere ticketprijzen. Ook had Finnair last van de dure brandstof in de eerste helft van het kwartaal. De olieprijs bereikte in juli een recordhoogte.

Om weer winstgevend te worden overweegt Finnair de capaciteit verder te verlagen en banen te schrappen. Afgelopen zomer liet het bedrijf al weten dat zeker vijfhonderd arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. Ook in het vierde kwartaal voorziet Finnair een verlies.




(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen