Lufthansa wint strijd om belang in Austrian Airlines

14 november 2008 - 1:00
WENEN - Lufthansa neemt het belang van de Oostenrijkse overheid in de kwakkelende luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines over. “Vanaf nu zullen er alleen nog afrondende gesprekken plaatsvinden met Lufthansa”, aldus de Oostenrijkse overheid donderdag (13 november). Ook Air France-KLM en het Russische S7 waren in de race om het belang van 41,6 procent, dat de Oostenrijkse overheid via een houdstermaatschappij in Austrian Airlines, heeft te kopen.

Volgens de Oostenrijkers maken beide maatschappijen echter geen deel meer uit van het biedingsproces.

Lufthansa en de overheid onderhandelen nog over de definitieve voorwaarden van de overname. Zo zouden de Duitsers willen dat de overheid een groot deel van de schulden van Austrian Airlines op zich neemt. De Oostenrijkse regering zou hiertoe bereid zijn, maar heeft daar toestemming voor nodig van de Europese Unie.





(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen