Langzaam maar zeker herstel voor business en first class

18 maart 2010 - 1:00
GENEVE - De luchtvaartmaatschappijen die aangesloten zijn bij de IATA, hebben in januari 5,7 procent meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit de maandelijks bijgewerkte statistieken van de IATA. Uitgedrukt in passagierskilometer bedroeg de groei in de eerste maand van dit jaar 6,4 procent. Vooral de Aziatische en Zuid-Amerikaanse markten herstellen snel.


In vergelijking met januari 2009 leverde januari 2010 luchtvaartmaatschappijen 5,7 procent meer passagiers in economy class op. De groei in de business en first class kwam uit op 5,5 procent.

De IATA houdt echter wel een slag om de arm: volgens de brancheorganisatie zijn de groeicijfer vooral gerealiseerd door de uiterst slechte maanden begin vorig jaar. Ten opzichte van december 2009 nam het vervoer in economy class zelfs licht af.

Alhoewel de vraag naar tickets in business en first class duidelijk meegroeit met de aantrekkende wereldeconomie, lag het aantal passagiers in januari nog altijd zestien procent lager dan tijdens de laatste piekmaand begin 2008.

De IATA signaleert dat de recessie in het premium verkeer (business en first class) meebeweegt met de wereldhandel en daardoor mogelijk ook volledig herstelt. Eerder werd de vrees uitgesproken dat de interesse voor duurbetaalde tickets permanent zou afnemen.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen