Langer verbod op vloeistoffen in vliegtuigen

10 november 2009 - 1:00
BRUSSEL - Het verbod om flesjes water en andere vloeistoffen mee te nemen aan boord van vliegtuigen verdwijnt pas uiterlijk april 2014. De Europese Commissie heeft die vertraging dinsdag (10 november) gemeld in het Europees Parlement. Het verbod zou eigenlijk komende april verdwijnen. Maar alternatieve apparatuur om passagiers te screenen bestaat volgens de Europese Commissie nog niet.


Veel passagiers ergeren zich eraan dat ze geen flesje water of andere drankjes mee in het vliegtuig mogen nemen. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat er vloeistofbommen aan boord worden gesmokkeld.

Het Europarlement is ontevreden met het uitstel. Veel partijen dringen aan op opheffing in januari 2013. Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD): “De VS lijken in 2011 al over te stappen van een verbod naar screening. Als de apparatuur goed genoeg is voor de VS, waarom dan niet voor Europa?''


(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen