Poldercrash donderdag met betrokkenen herdacht

25 februari 2010 - 1:00
HAARLEMMERMEER - Slachtoffers, nabestaanden en andere betrokkenen staan donderdag stil bij wat in de volksmond de Poldercrash is gaan heten. Precies een jaar geleden stortte een toestel van Turkish Airlines uit Istanbul in het zicht van luchthaven Schiphol neer. Negen inzittenden kwamen om het leven, ongeveer tachtig anderen raakten gewond. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt op de plek waar het toestel neerstortte een monument onthuld.


De bijeenkomst wordt georganiseerd op uitdrukkelijk verzoek van hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. Er zijn zo'n tweehonderd betrokkenen uitgenodigd.

Voorafgaand aan de herdenking spreekt burgemeester Theo Weterings in het stadhuis van Haarlemmermeer zijn waardering uit voor de inzet van een aantal reddingswerkers en particulieren. Op de rampplek zullen onder anderen de Turkse ambassadeur en de consul-generaal van de Verenigde Staten spreken. Daarna wordt er twee minuten stilte gehouden voor de slachtoffers bij de gedenksteen. Op de steen staat de tekst 'Uw leed is ons leed' in het Nederlands, Turks en Engels. Dat zijn woorden die burgemeester Weterings vorig jaar kort na de crash uitsprak.

Tijdens de herdenking is de Polderbaan van de luchthaven gesloten. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Inspectie Verkeer en Waterstaat hebben op verzoek van Weterings een verbod ingesteld voor al het luchtverkeer rond de plaats van het ongeval tot een hoogte van ongeveer 1000 meter.


(c) ANP


































Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen