EasyJet opent aanval op Schiphol met routes over de grens

6 februari 2010 - 1:00
AMSTERDAM - Prijsvechter easyJet vindt Schiphol veel te duur en gaat met nieuwe bestemmingen over de grens frontaal de aanval openen op de Nederlandse luchthaven. De Britse luchtvaartmaatschappij start binnenkort een groot aantal nieuwe op Nederland gerichte bestemmingen om reizigers naar de luchthavens van Brussel, Düsseldorf en Dortmund te lokken.


“We willen dolgraag uitbreiden op Schiphol, maar de luchthaven is gewoon veel te duur en wil niet naar ons luisteren. Daarom gaan we het nu zo doen”, aldus operationeel directeur Cor Vrieswijk van easyJet zaterdag (6 februari) in een interview met De Telegraaf. “We gaan er vol in en zullen ook een grote campagne in Nederland lanceren”, zegt Vrieswijk.

EasyJet is al langere tijd kritisch op Schiphol. Ondanks de afschaffing van de vliegtaks is Schiphol volgens de onderneming wat afhandelingskosten betreft de duurste luchthaven van Europa.

Volgens de Britse maatschappij maakt Schiphol zich schuldig aan discriminatie door passagiers die vanuit Nederland vertrekken twee keer zoveel te laten betalen aan toeslagen als reizigers die op de luchthaven overstappen. De prijsvechter diende eind 2008 hierover een klacht in bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), maar de klacht werd afgewezen.




(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen