Amerikaan blijft bij bekentenis 42 jaar oude vliegtuigkaping

19 maart 2010 - 1:00
NEW YORK - Een Amerikaan heeft donderdag (18 maart) opnieuw toegegeven dat hij in november 1968 een vliegtuig heeft gekaapt. Het toestel van PanAm was met ongeveer honderd inzittenden onderweg van New York naar Puerto Rico, maar Luis Armando Pena Soltren dwong de bemanning naar Cuba te vliegen.


Tijdens een proces in New York beschreef Soltren hoe hij een mes op de keel van een stewardess zette. Ook dreigde hij met een pistool. De wapens had hij in een tas aan boord van de Boeing 707 weten te krijgen. Volgens zijn advocaat wilde de inmiddels 67-jarige Pena in Cuba zijn zieke vader bezoeken. Na de kaping vestigde de man zich in de communistische staat. Enkele jaren geleden keerde hij terug naar de Verenigde Staten.

Soltren, een Amerikaan van Puerto Ricaanse afkomst, kan een celstraf van minstens 21 jaar tegemoet zien. Twee medeplichtigen waren in de jaren zeventig veroordeeld tot celstraffen van vijftien en twaalf jaar. Ze zijn al geruime tijd op vrije voeten.

De kaper gaf zich in oktober vorig jaar over op de internationale luchthaven John F. Kennedy bij New York.




(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen