Vloot China Southern groeit tot vierhonderd toestellen

23 juni 2010 - 2:00
GUANGZHOU - De Chinese luchtvaartmaatschappij China Southern heeft haar vierhonderdste vliegtuig in ontvangst genomen. Door de komst van het toestel, een Airbus A330-200, is China Southern de enige luchtvaartmaatschappij in Azië geworden met vierhonderd of meer vliegtuigen. SkyTeam-lid China Southern vliegt met zowel toestellen van Airbus als Boeing.


In de vloot van de luchtvaartmaatschappij zijn Airbus A319’s, A320’s, A321’s, A300’s en A330’s opgenomen. Ook vliegt de grootste maatschappij van Azië met Boeing 737’s, 757’s, 777’s en 747’s. China Southern heeft bij Airbus onder andere vijf A380’s in bestelling staan, terwijl Boeing vanaf volgend jaar begint met de aflevering van tien 787 Dreamliners.

China Southern vervoerde in 2009 meer dan 66 miljoen passagiers, voornamelijk van en naar haar thuisstations in Guanghzou en Beijing.

Met vierhonderd vliegtuigen in de vloot is de Chinese onderneming wat aantal toestellen betreft het zesde luchtvaartbedrijf in de wereld. Alleen Delta Air Lines, FedEx, American Airlines, Air France-KLM en Lufthansa hebben meer vliegtuigen.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen