Luchtvaart groeit, maar zorgen om hoge olieprijs

28 februari 2011 - 15:55

GENÈVE - Het jaar is op zich goed begonnen voor de internationale luchtvaart. In de maand januari werden 8,2 procent meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Het vrachtvervoer groeide met 9,1 procent. Vergeleken met de voorgaande maand klom het aantal passagiers met 2,6 procent. Dat meldde luchtvaartorganisatie IATA maandag.

Maar IATA waarschuwt tegelijkertijd voor de gevolgen van een hoge olieprijs voor de luchtvaart. De afgegeven vooruitzichten van de sector gaan uit van een gemiddelde olieprijs van 84 dollar per vat, waar die in werkelijkheid nu zo rond de 100 dollar schommelt.

“Voor elke dollar die de olieprijs omhooggaat, moeten we 1,6 miljard dollar aan extra kosten compenseren'', zei IATA-voorman Giovanni Bisignani.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen