Pieter van Vollenhoven reikt Nationale Luchtvaartprijs uit

12 mei 2011 - 13:36

NOORDWIJK - De Nationale Luchtvaartprijs wordt dit jaar uitgereikt door professor mr. Pieter van Vollenhoven. De prijsuitreiking, de tweede sinds de start in 2009, vindt vrijdag 20 mei plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De eerste editie van de tweejaarlijkse Nationale Luchtvaartprijs werd gewonnen door studenten van de Hogeschool Inholland.

Het thema van de Nationale Luchtvaartprijs is deze keer 'Innovatie met focus op energie'. De prijs heeft tot doel met name jongeren aan te zetten tot innovatie van de Nederlandse lucht- en ruimtevaart.

De Nationale Luchtvaartprijs bestaat uit een geldbedrag van 30.000 euro en is een initiatief van het Nationaal Luchtvaartfonds. In de jury zetelen onder andere voormalig Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn, NLR-directeur Michel Peters en ruimtevaartdeskundige Karel Wakker.

Op de avond van de prijsuitreiking worden eerst de vijf genomineerde projecten gepresenteerd, die zijn uitgekozen uit zeventig inzendingen. Vervolgens wordt de winnaar bekendgemaakt.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen