Lockheed Martin krijgt simulatorbouwer SIM Industries in handen

4 november 2011 - 12:51

BETHESDA - De Nederlandse simulatorbouwer SIM Industries is volledig overgenomen door de Amerikaanse luchtvaart- en defensiegigant Lockheed Martin.  Met de overname van het Nederlandse bedrijf wil Lockheed Martin zijn activiteiten op de simulatormarkt uitbreiden. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Het in 2004 opgerichte SIM Industries is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van zowel ‘full-motion’ als ‘fixed-based’ simulators voor de civiele luchtvaart. Daarbij gaat het om simulators voor de ‘single aisle’ Boeing 737 en Airbus A320. SIM Industries werkt aan de ontwikkeling en certificering van een A330-simulalor, een eerste widebodysimulator in het aanbod.

Lockheed Martin hield zich tot op heden voornamelijk bezig met militaire simulators. Met de aankoop van het in Sassenheim gevestigde SIM Industries willen de Amerikanen hun activiteiten op nauw verwante markten uitbreiden. Ook stelt de overname het bedrijf in staat de klantenbasis te vergroten.

“De combinatie van SIM Industries met onze militaire simulator-activiteiten geven luchtvaartmaatschappijen, civiele trainingscentra en militaire klanten toegang tot trainingssystemen die sneller beschikbaar zijn tegen lagere operationele kosten”, zegt LM-topman Bob Stevens.

Volgens Frank uit den Bogaard, chief executive officer van SIM Industries, stelt Lockheed Martin het bedrijf in staat om in de toekomst verder uit te breiden. “Lockheed Martin deelt onze visie”, zegt hij. Het huidige managementteam blijft ook na de overname leiding geven aan SIM Industries.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen