Verlies voor KLM-partner Kenya Airways over 2012-2013

14 juni 2013 - 13:45

NAIROBI - De Keniaanse luchtvaartmaatschappij Kenya Airways waarin Air France-KLM een belang van 27 procent heeft, is het afgelopen jaar in de rode cijfers gedoken. Het bedrijf kampte met dalende inkomsten en stijgende brandstofkosten, maakte het vrijdag bekend.

De omzet van Kenya Airways daalde in het gebroken boekjaar tot en met 31 maart 2013 met 8 procent tot 98,8 miljard shilling (867 miljoen euro). Onder de streep bleef een verlies staan van 7,9 miljard shilling, tegen een winst van 1,7 miljard shilling een jaar eerder.

De omzetdaling is deels toe te schrijven aan zorgen over de veiligheidssituatie in Kenia. Het land heeft een reeks geweldsincidenten gehad sinds het in 2011 troepen stuurde naar buurland Somalië om daar tegen islamitische extremisten te vechten. Daarom stelden verscheidene landen een negatief reisadvies in. Ook de angst voor geweld rond de presidentsverkiezingen in maart drukte de reislust naar het Afrikaanse land.

Ondanks het verlies, het tweede in 4 jaar tijd, zei financieel directeur Alex Mbugua de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. De passagiersaantallen nemen toe terwijl de prijzen van brandstof dalen, aldus de topman.

(c) ANP




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen