EgyptAir: Amsterdam - Cairo, 26 maart 2006

26 maart 2006
De laatste jaren ben ik veel met EgyptAir naar Cairo gevlogen, maar het was toch alweer anderhalf jaar geleden toen ik zondag 26 maart mij meldde bij balie 23 in hal 3 voor een mooie reis naar het dorpje Bahariya in de Westelijke Woestijn van Egypte.

De vlucht (MS758) werd uitgevoerd met een Airbus A321. We zaten met onze groep mooi bij elkaar, zoals ik gevraagd had aan de vriendelijke dame bij de incheckbalie. We zaten ook twee rijen voor de twee toiletten midden in het vliegtuig. Helaas werkte 1 toilet niet. Hierdoor was er af en toe een rij wachtenden voor het toilet.

Ik zat aan het gangpad, pal naast deze af en toe wachtende mensen. Gecombineerd met de wat hoge temperatuur aan boord vond ik het ook wel genoeg toen we in Cairo aankwamen. Aan het raam was het vast iets anders geweest. Verder een goede vlucht, fatsoenlijk eten. Een 6,5 wat mij betreft.

Op de terugweg (MS757), een weekje later op zondag 2 april, was het juist weer een tikkie te fris in het toestel. En het geluid van het in fligth entertainment systeem, was matig en de film was daardoor slecht te volgen. Ik noem deze zaken maar gelijk, want verder was dit de meest prettige vlucht die ik ooit gemaakt heb! En ik heb de laatste jaren toch al wat in een vliegtuig gezeten.

Toen we met de bus naar het vliegtuig gebracht werden zag ik een glimmende Airbus A330 voor ons klaar staan. Wegens de extra drukte van waarschijnlijk eclipsgangers, was dit grotere vliegtuig ingezet. Ik vind de 2-4-2 opstelling helemaal goed. Vooral de twee stoelen aan de raamkant vind ik erg gezellig. Het toestel leek wel hagelnieuw. Het was er schoon en het zag er allemaal buitengewoon verzorgd en nieuw uit.

Normaal wordt dit toestel op de route naar Japan ingezet aldus de stewardess. Vandaar natuurlijk ook de (waarschijnlijk) Japanse uitleg over de veiligheidszaken. De beenruimte was helemaal goed. Het had helemaal af geweest als er ook persoonlijk inflight entertainment aan boord was geweest. Nu echter grote platte schermen boven de middenrijen. De plattegronden van de gebieden waar we over vlogen waren gedetailleerd. Ik kon nu precies zien hoe en waar we over Nederland vlogen.

Toen tijdens het taxiën en opstijgen het beeld van een camera in de neus werd aangezet, was het feest helemaal compleet. Het eten was goed, het personeel buitengewoon vriendelijk en het toestel vloog geweldig. Zelfs door lichte turbulentie en de wolken voor het landen. Een plezier om aan boord te zijn. Wat mij betreft een tien, maar de temperatuur kon wat hoger en het zou natuurlijk prettig zijn als de film goed te volgen was. Een welverdiende 9 dus!

P. Severijn

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020