Royal Air Maroc: Brussel - Casablanca, 13 juli 2011

23 juli 2011

Op woensdag 13 juli vertrokken we naar Casablanca in Marokko met Royal Air Maroc. De check-in in Brussel verliep stroef door een koppige passagier dus daar kan de maatschappij zelf weinig aan doen. We vertrokken mooi op tijd om 17.30 uur en in tegenstelling tot het inchecken verliep de boarding zeer goed.

Bij het binnenkomen van de Boeing 737-800 (in perfecte staat)word je verwelkomd door Marokkaanse muziek en een aangename wierrookgeur. Na het taxiën volgde een uitstekende take-off. Na twintig minuten konden we onze zetel verlaten. Toen we ons ergens boven het noorden van Frankrijk bevonden werd het avondeten geserveerd: een koude typisch Marokkaanse salade, een soort van gestoomde groentenmix met een beetje gesmolten kaas en een chocolademousse als nagerecht, dus dat was ook ok.

Kort na het eten komt men vragen of u koffie of thee wenst en daarna wordt al het afval opgehaald door stewardessen in deftige pakjes. Diezelfde stewardessen konden je te woord staan in (een beetje stroef gesproken) Engels, Frans en Arabisch.

Als we Gibraltar naderden klapten de tv-toestellen uit en werden we geanimeerd door grappige 'verborgen camera' filmpjes. En kort daarna rolde het duty free karretje voorbij, één minpunt hieraan vond ik dat ze niet alles uit de catalogus konden aanbieden omdat deze artikelen 'out of stock' waren.

Omstreeks 20.30 uur plaatselijke tijd landden we op de Mohammed V airport in Casablanca. Ik was zeer tevreden over deze vlucht en geef daarom een 9 voor Royal Air Maroc.

Inzender bij redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020