El Al: Amsterdam - Tel Aviv, 6 maart 2013

2 mei 2013

Voor een trouwerij van vrienden ben ik met mijn vriendin 6 maart voor een ruime week naar Israël gegaan. Omdat we IPB vlogen is het altijd even spannend of je wel kan vertrekken wanneer je wilt. Voor de zekerheid zijn we daarom maar met de avondvlucht (LY336) van 6 maart vertrokken.

De 737-800 was lang niet helemaal vol en daarom hadden we drie stoelen voor onzelf, 57 HJK. Keurig op tijd vertrokken we van de gate voor de lange taxirit naar 36L. Vrij vlot na het opstijgen werd een simpel diner aangeboden, couscous met kip en een melkvrij chocoladecakeje. Omdat de vlucht laat vertrekt en in Tel Aviv op een verschrikkelijk tijdstip landt heb ik na het eten mijn ogen dichtgedaan om wat te slapen. Op zich stelt de vlucht niet heel veel voor met ruim vier uur.

Voor schema om kwart over drie landen we zachtjes in Tel Aviv om naast een KLM toestel te parkeren. Na een snelle paspoortcontrole werden onze priority koffers al snel op de bagageband aangeleverd. Uiteindelijk voordat we thuis waren was het alweer vijf uur, en ben je aardig gebroken. Wat dat betreft neem ik altijd liever de ochtendvlucht, maar dat was helaas niet mogelijk dit keer.

17 maart in de ochtend vlogen we terug met de LY337, weer een 737-800. Vliegen vanaf Ben Burion Airport is heerlijk, je staat voor de check-in even in de rij voor terrorismebestrijdende controles, maar hier ben je zo doorheen. De vlucht was niet overboekt, dus de supervisor kon ons alvast stoelen toewijzen gelukkig. Daarna gelijk door de security gegaan om te ontbijten. Bij Aroma even snel een broodje gegeten met uitzicht op het platform en wat duty free geshopt waarna we naar de gate zijn gelopen. Keurig op tijd zat iedereen binnen, maar door een erg lange taxirit (outbound piek in Tel Aviv begint rond 6 uur) stegen we met een half uur vertraging op.

De vlucht was niet veel bijzonders, El Al is een goede maatschappij met goede service. Ongeveer een uurtje na opstijgen werd het ontbijt geserveerd: een omelet, met salade en een cheesecakeje. Die cheesecake is echt geweldig lekker, ik kijk hier altijd naar uit! Aangezien ik op de luchthaven al had gegeten had ik niet veel trek in het ontbijt en heb ik alleen de cheesecake gegeten. Het enige jammere van de service bij El Al is dat het drinken of voor, of na het eten wordt geserveerd. Waarom ze dit doen begrijp ik niet, aangezien iedereen altijd zonder drinken zit tijdens het eten. Verder nog wat geslapen en wat series gekeken. Tijdens de vlucht kwam het cabinepersoneel verschillende keren langs voor drinken en een kleine snack. Precies volgens schema landden we vervolgens om 10:30 op Schiphol.

Al met al vind ik El Al een hele goede maatschappij en geeft mij het gevoel van vliegen toen ik jonger was. Veel beenruimte, lekker eten en een goede algehele service.

Beide vluchten verdienen een dikke 9.

D. Aalders

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020