Emirates: Amsterdam - Dubai, 25 juli 2013

15 augustus 2013

Op 25 juli jl. was het tijd voor mijn eerste intercontinentale vlucht. De eindbestemming was Colombo, maar er moest worden overgestapt in Dubai. Op Schiphol stond de A380 tijdig klaar. Ik had hem al een paar keer vanuit de verte gezien, maar van dichtbij vond ik het een enorm groot toestel. We vertrokken vanaf de kaagbaan. Meteen viel op dat het toestel stil is.

Mijn koptelefoon werkte niet goed. Nadat ik een nieuwe had gekregen, was ik nog steeds niet zo tevreden over de kwaliteit van het geluid dus ik heb naar muziek op mijn telefoon geluisterd. Ik vond het erg handig dat er een USB poort aanwezig was, zodat ik mijn telefoon kon opladen.

Om 17.45 werd het eten geserveerd. Wat mij betreft een prima tijd. Ik koos voor de lamscurry en deze was erg lekker. Het cabinepersoneel kwam een beetje gestrest op mij over. De vlucht verliep verder snel. Op een gegeven moment was het donker buiten en werd de landing in Dubai ingezet. Het was een erg harde landing. Gedurende mijn vakantie heb ik vijf vluchten met Emirates gemaakt en de andere landingen waren veel zachter.

Ik geef deze vlucht een 7.

Om 02.45 stond de vlucht met als eindbestemming Colombo gepland. De vlucht werd uitgevoerd met een Boeing 777-300. Tijdens het boarden werd er zachte achtergrondmuziek gedraaid. Iedereen zat snel op de juiste plaats en toen was het tijd voor de take off. Het was stil aan boord. Iedereen probeerde te slapen.

Na een paar uur werd het langzaam licht buiten en werden een aantal mensen wakker. Vlak daarna kwam het ontbijt. Het zag er lekker uit en ik liet het mij goed smaken. Het was ongeveer vier uur vliegen naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Tegen de tijd dat de landing werd ingezet, viel ik eindelijk in slaap. De landing was erg zacht en dat vond ik prettig.

Ik geef deze vlucht een 8
Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020