Emirates: Amsterdam - Kaapstad, 17 januari 2013

21 februari 2013

Ook wij zijn een beetje gevoelig voor de geweldige marketing uit het Midden-Oosten en hebben dit keer voor Emirates gekozen (EK148). Regelmatig vlieg ik tussen Amsterdam en Dubai en nu dus met de A380. De voorzieningen aan boord zijn geweldig maar door onze westerse ogen wel kitsch.

Na twee uur kwam men langs met een heerlijke warme maaltijd. We moesten er lang op wachten maar de smaak was prima. De maaltijd was groot qua opzet maar bestaat ook uit zeer veel verpakkingmateriaal. Het broodje was koud ipv warm. Tot onze grote verbazing was dit de enige maaltijd tijdens deze vlucht. Dit in tegenstelling tot onze eigen home carrier. Voor landing in Dubai komt men alleen maar langs met een sapje of water. Wijn op verzoek was geen enkel probleem en werd direct gebracht.

De nieuwe terminal in Dubai (A) was net geopend. Een zeer mooi gebouw. Onze doorgaande vlucht vertrok uit de B terminal en daar moesten we per trein naar toe. Jammer dat er weer een securitycheck plaats vond.

De vlucht naar Kaapstad werd met een A340 uitgevoerd (EK772). Wanneer je plaats neemt in dit vliegtuig verdwijnen snel de mooie marketingbeelden van Emirates voor je ogen... De stoelen waren zeer hard. Tevens is het entertainmentsysteem kleiner en niet zo uitgebreid als aan boord van de A380.

De service was prima maar weer ontzettend traag. Wij hadden gelukkig in Dubai nog even iets gegeten. De maaltijd was prima in orde. We vlogen om 3 uur in de nacht vanuit Dubai maar men begon met een ontbijt. De warme maaltijd werd in de ochtend voor landing Kaapstad geserveerd. Dit vonden wij vreemd.

De service was verder prima maar niet bijzonder. Dit komt ook door de vele culturen aan boord. Van sfeer is niet echt te spreken onder het personeel. Jammer dat Emirates niet altijd hetzelfde product kan aanbieden.

Cijfer: 7

F. Bergman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020