Jet Airways: Chennai - Brussel, 16 juni 2009

16 juni 2009
Op 16 juni kwam ik vanuit Sri Lanka aan op Chennai Internatinal Airport voor mijn aansluitende vlucht naar Brussel (9W 225). De internationale vluchten naar het westen vertrekken allemaal 's nachts, zo ook mijn vlucht met Jet Airways: 01.00 uur scheduled departure time.


Omdat mijn vlucht vanuit Sri Lanka al vroeg op de avond aankwam, was ik ondanks transit perikelen al weer ruim op tijd in de vertrekhal. Nog even een boek met Indiase recepten gekocht (wat is het eten daar toch heerlijk!!!) en daarna de tijd gedood met muziek en films vanuit de laptop. Ruim op tijd begon het boarden en weer de bekende chaos.

Twee vluchten boarden door dezelfde gate (naar Singapore en naar Brussel), dus dat werd een rommeltje.

Ondanks allerlei controleurs werd een passagier die naar Singapore moest er pas bij het aan boord gaan van het toestel uitgeplukt. Een oplettende flight attendant bij de deur van de A330-200 keek nog eens goed op de boardingcard en constateerde dat mevrouw in het verkeerde vliegtuig stond. Ha, dat leverde weer een hoop consternatie op, want ze was door drie checks ‘geglipt’. Volgens mij geheel onbedoeld, want ze keek net zo ontredderd als de staf van Jet Airways. Je ziet, er valt altijd wel iets leuks te beleven op een vliegveld.

De vlucht zelf was niet spannend. Op tijd vertrokken en onderweg geen turbulentie. Ik had bij wijze van uitzondering een andere seat geboekt. Meestal pak ik 24a, de laatste rij van een compartiment, nu had ik de hand weten te leggen op 14a. De 1e rij. Op Seatguru.com wordt gewaarschuwd dat deze rij is voorzien van ophangpunten van een basinet (babybedje) en daardoor gereserveerd voor gezinnen met kleine kinderen. Maar ik kan de stoel bij het inchecken via internet gewoon boeken, en heb dat dus gedaan. Het bleek een echte aanrader! Geen ophangpunten voor een basinet, geen kleine kinderen in de buurt. Wel zat er een zeer aristocratische Indiase dame naast me. Daar heb ik zeer genoeglijk mee gedineerd! Na het eten lekker geslapen. Ruim voldoende beenruimte, ook om langs de benen van mijn slapende buurvrouw het gangpak in te kunnen voor een glaasje water. Een topzitplaats!

Verder een uitstekende vlucht gehad. Een goed glas wijn bij een goede maaltijd, toen een slaapmutsje en een slaappil en heerlijk geslapen gedurende een uur of zes! Een ongekende ervaring. Hopelijk leest mijn huisarts dit verslag niet, want officieel mag je de slaappil niet samen met alcohol gebruiken, maar mijn ervaring is dat de combinatie beter werkt dan de pil alleen..

Het inflight entertainment bestond voor mij deze keer uit niet veel anders dan zoete dromen, maar gewoonlijk is het bij Jet prima in orde!

Ook het eten en drinken was prima. Ontbijt met verse jus en croissants (zo uit de oven) en je kreeg zoveel je maar wilde.
Na lang slapen uitgerust weer aan de grond in Brussel. En vroeg! Een half uur voor de geplande aankomsttijd. Dat betekent zo rond half 8 's morgens. En dat was fijn want ik moest vanaf Brussel met de auto naar huis.

De immigrations ging ook vliegensvlug, mede omdat we vroeg aan de grond waren. De meeste andere intercontinentale vluchten komen in Brussel vroeg op de dag aan, met vaak lange rijen voor de douane, maar nu dus totaal niet. Dat was lekker.

Al met al weer een zeer geslaagde vlucht. Deze keer een 9, mede omdat ik zo heerlijk heb geslapen. Niet dat dat nou specifiek aan Jet te danken was, maar goed...

Volgende keer weer stoel 14A!!!

W. Wezeman

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020