Malaysia Airlines: Amsterdam - Kuala Lumpur, 6 oktober 2007

6 oktober 2007
Op 6 oktober arriveerden wij om klokslag 09:30 op Schiphol, om in te checken op vlucht MH017 naar Kuala Lumpur. Twee en een half uur voor vertrek leek ons ruim op tijd. Helaas bleek de kist vertraagd te zijn tot kwart over vier 's middags. Balen, maar niets aan te doen. Dus gewoon ingecheckt, en lekker gaan niksen achter de douane. We hadden tenslotte vakantie. We kregen consumptiebonnen van Malaysia Airlines, wat ik erg netjes vind.

Om drie uur kwam de Boeing 747-400 van Malaysia Airlines binnen, zoals ons al was medegedeeld. Vrij snel nadat de kist leeg was, begon de security procedure, en konden we ook al snel boarden.

Tot mijn grote blijdschap waren de stoelen in de business class van de "Langkawi", de 'vaste' Amsterdam kist van MH, vernieuwd. Niet dat de oude stoelen verkeerd zaten, maar de nieuwe zijn een stuk luxer en bovendien hi-tech.

De service op het upper deck was zoals altijd bij Malaysia Airlines geweldig. We werden verwend met champagne, heerlijke maaltijden, en (voor mij altijd het hoogtepunt van de vlucht) de schandalig lekkere satay. Als toetje kregen we een overheerlijk taartje met een enorme krul witte chocolade, en een toefje bladgoud. Super gewoon.

Na het eten wilde ik een paar films gaan kijken op het 'video on demand' systeem, maar al na een paar minuten kon ik mijn ogen niet meer open houden. Dus de stoel met 1 druk op de knop in de slaapstand gezet, en tot aan het ontbijt heerlijk geslapen.

De landing op Kuala Lumpur verliep vlekkeloos. Omdat we een aansluitende vlucht moesten halen naar Hanoi, die al een kwartier na de vertraagde landing zou vertrekken, waren we bang deze niet te halen. Bij de gate stonden er mensen van de grondcrew van MH om alle transit passagiers op te vangen, en te begeleiden naar de aansluitende vlucht. Het was even rennen over KLIA, maar we hebben het gered. Zonder vertraging vlogen we direct door naar Hanoi.

Deze vlucht krijgt voor mij een vette 10. De vertraging was 'technisch', dus niets aan te doen. De service en het comfort aan boord, en vooral de begeleiding bij aankomst naar de aansluitende vlucht waren super!

M. Lanser

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020