Malaysia Airlines: Amsterdam - Melbourne, 15 mei 2011

17 juni 2011

Op 15 mei vloog ik vanaf Amsterdam met de Malaysia MH17 naar Kuala Lumpur. De stoelen aan boord van de 747-400 nummer 31A t/m 31C waren voor mij alleen. De bediening was top. De stewardessen zijn prachtig gekleed in hun licht groene aziatische jurken. De stewards hebben een wat mal zittend groen pak aan. Ze vertelden mij dat ze in het najaar nieuwe kleding krijgen in opvallendere kleuren.

Op Kuala Lumpur moest ik 4 uur wachten in de MH lounge op mijn doorverbinding naar Melbourne. Een prachtige lounge met een ruim ontbijt assortiment. Ik koos voor een rijst met kip (pap?). Erg lekker en heerlijk koffie er bij.

Met de MH129 (een B777-200) vloog ik op de 16e mei door naar Melbourne. De stoel was 11C, niet erg fijn tussen een berg alleenstaande moeders met babys in. Ik werd door een vriendelijke stewardes uit mijn positie bevrijd en superdelux op 2 vrije stoelen wat verder naar achter in het vliegtuig neergezet.

Weer een super uitstekende verzorging. Een half uur voor geplande aankomsttijd landden wij op een nat Melbourne.

Beide vluchten verdienen een 9. Het bezoek aan de lounge zelfs een 10.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020