MIAT Mongolian Airlines, Berlijn - Ulaan Baatar, 8 juli 2007

8 juli 2007
Vlucht OM136 vertrok keurig op tijd uit Berlijn voor de vlucht naar Ulaan Baatar, met een tussenstop in Moskou. Het voormalige Lufthansa toestel, een Airbus A310, zag er keurig uit. Het cabinepersoneel was uiterst vriendelijk en sprak goed Engels. De stoelen hadden een gelijkwaardige beenruimte als bij Westerse maatschappijen, al is die ruimte op de rij bij het raam ietsje groter. Op het stukje Berlijn-Moskou (drie uur) werd een complete maaltijd geserveerd.

In Moskou moet iedereen uit het toestel in verband met het tanken van het vliegtuig. Na een uur was iedereen weer aan boord, helaas één passagier te veel. Een in Moskou ingestapte passagier werd er weer afgehaald door de (meereizende!) stationmanager
van de MIAT.

Daardoor gingen we te laat weer vertrekken. Ook tijdens de vlucht naar Ulaan Baatar (zes uur) werd er weer een uitgebreide maaltijd geserveerd. De films werden vertoond op grote monitoren in de originele Engelse versies. Ook veel humoristische filmpjes tussendoor. De terugreis 2 weken later met vlucht OM135 was ook weer goed verzorgd. Al met al een verrassend goede maatschappij.

Cijfer: 8

R. van der Peet

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020