Air Pacific: Nadi - Sydney, 12 april 2011

5 oktober 2011

Dinsdag 12 april vlogen wij van van Nadi (Fiji eilanden) terug naar Sydney. Onze vlucht werd uitgevoerd door de Fijiaanse maatschappij Air Pacific (FJ911). Dit bleek een gecombineerde vlucht te zijn met de vlucht van Qantas. Ik stond versteld van de mensenmassa voor de boardinggate en vroeg me al af waar ze al die mensen gingen laten. Het toestel, een Boeing 747-400, verklaarde een hoop.

Eenmaal aan boord werden wij op z'n Fijiaans hartelijk ontvangen en hadden we mooie plaatsen bij de nooduitgang met een zee aan beenruimte. Aan boord hebben we tijdens de vier uur durende vlucht gebruik gemaakt van het onboard entertainment systeem. Het toestel is zo'n zeven jaar oud en dus niet splinternieuw. Ik merkte dat aan mijn televisieschermpje dat af en toe stoorde. Het toestel zag er verder verzorgd uit, net als het personeel dat erg westers was. Het eten aan boord was prima, en voldoende voor ons als ontbijt. We kwamen op tijd aan met een fantastisch uitzicht over Sydney.

Als je eenmaal op de Fiji eilanden bent geweest is je verwachtingspatroon van de nationale vliegmaatschappij lager dan deze in werkelijkheid is. Ik vond het meevallen, maar in vergelijking met bijvoorbeeld Singapore Airlines moeten ze nog wel een slagje maken.

Deze vlucht krijgt van mij een 7,5.

Inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021