Jetstar: Melbourne - Launceston, 23 september 2013

30 september 2013

Op 23 september had ik het genoegen vanuit Melbourne naar Launceston op Tasmanië heen en weer te mogen vliegen. Onze importeur had voor mij een vlucht van Jetstar geboekt. (De EasyJet -achtige dochter van Qantas). Zij onderhouden een soort busdiensten naar Tasmanië.

Daar ik ruim op tijd was voor vlucht JQ 739 (11.30 uur). Kreeg ik een “upgrade” naar de nooduitgang. Ik kreeg een raamstoel 12F van de A320. Je stapt in via een gate met een trap op de Domestic terminal T1 (Alleen voor Quantas Link en Jet Star) van Melbourne Tullamarine. Men deed zowel op het platform als in het vliegtuig zeer nerveus over het maken van foto’s vanwege ontploffingsgevaar (?). ik zal wel dom zijn maar het gaat wel heel ver allemaal.

Het vliegtuig ziet er zowel van binnen als buiten gelikt uit. De bemanning ziet er verzorgd uit in een zwart tenue met oranje jasjes en accenten. De uitleg van het uitwerpen van de deuren gebeurd grondig. De passagiers bij de nooduitgang krijgen een kaart in de handen gedrukt die onder strenge blikken nog eens goed doorgenomen moet worden.

De service is “minimaal”. Je kunt à la Ryanair en EasyJet uit een beperkte menulijst te dure zaken kopen. Omdat de vlucht net geen uur duurt is het animo ook laag. De vlucht wordt strak op schema uitgevoerd. Het vliegveld van Launceston is klein (2 verkeersvliegtuigen). Mijn koffer was dan ook heel snel ter plaatse.

Op de 24e vloog ik met de JQ736 weer terug naar Melbourne. Wederom omdat ik op tijd was een stoel bij de nooduitgang (13A). Ik kwam als eerste aan boord. De stewardessen waren nog druk met elkaar. Daar ik via de achterkant binnen kwam werd ik niet opgemerkt. Per ongeluk kreeg ik een tik voor mijn kop van één van de driftig gebarende dames. De “dader” droop af met een rood hoofd haar Aziatische collega kwam niet meer bij van het lachen. Ook niet toen ze de passagiers bij de nooduitgang de uitleg met kaarten kwam geven. Mijn vraag om een klachtenformulier wegens aanranding maakte het nog veel gezelliger. De mevrouw kon niet meer uit haar woorden komen. Kortom het werd een hele leuke (korte) vlucht.

Op Melbourne duurde het iets langer om mijn koffer terug te krijgen maar het was nog allerzins acceptabel. De heenvlucht verdient een 7 de terugvlucht door de hele leuke bemanning een 9.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020