Air Serbia: Belgrado - Amsterdam, 23 maart 2014

24 maart 2014

Zondagavond alweer vertrok ik na de nodige nuttige uurtjes in Belgrado, en even in het noordelijk gelegen Novi Sad, om 18.05 terug richting Amsterdam. Opnieuw namen we plaats in een Boeing 737-300 met vlucht JU 364 die ditmaal voor slechts 70 gevuld was. Opnieuw zat ik aan het gangpad en opnieuw was de middenstoel in onze rij vrij. Aan het raam zat een vriendelijke oude Servische dame die mij mijn laptoptas bijna uit handen nam om deze op de stoel tussen ons in te zetten. Lief bedoeld als het was had mijn ietwat weifelende reactie aangezien we nog de lucht in moesten en tassen dan onder de stoel horen geen enkele zin.

Discussie vermeed ik vanwege het taalverschil, maar ik kon natuurlijk rekenen op een van de stewardessen die bij de gebruikelijke controleronde deze zou opmerken om ons te verzoeken de tassen onder de stoel voor ons te plaatsen. Niets was minder waar. Er kwamen wel 2 stewardessen langs, maar beiden keken niet op of om naar de tassen.

Doordat het boarden iets later dan gepland startte leek de vertrektijd van 18.05 ook niet gehaald te worden. Ik zag de purser wat zenuwachtig de laatste mensen die binnentraden welkom heten en vermoedde dat dit te maken had met de drukte rondom Schiphol vanwege de NSS waarbij vrijwel alle logistieke maatregelen zondagavond al van kracht zouden zijn. Uiteindelijk vertrokken we naar schatting tien minuten later en kwam de captain al snel bij ons met de mededeling dat de verwachte aankomsttijd zelfs nog eerder dan de geplande 20.40 uur (leek me al erg lang) zou zijn.

Deze vlucht was in tegenstelling tot die van de dag ervoor wel heerlijk rustig. Aangekomen bij Schiphol merkte ik dat er nog wel een of twee rondjes gemaakt moesten worden, maar uiteindelijk werd om 20.15 uur geland. Deze was nog wel erg snel (hoge snelheid waardoor er vol geremd moest worden. Dit ging echter prima en doordat de Polderbaan ivm de NSS dicht is waren we ook snel bij de gate.

Al met al een soepele vlucht met wederom prima eten. Ditmaal met Servische heerlijkheden en opnieuw goed smakend fruit. Vanwege de aangename rust in de lucht krijgt de retourvlucht een 8,5.

Naam inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021