Arkefly: Amsterdam - Corfu, 17 september 2007

17 september 2007
Het leek mij leuk om mijn ervaring met Arkefly eens aan een ieder die het interesseert eens te vertellen. Op veel sites, met betrekking tot vliegervaringen, wordt Arkefly nogal eens verguist. Ik lees al die ervaringen dan eens door en moet dan constateren dat soms de klant ook wel eens een beetje zeurderig doet over deze jonge maatschappij. Natuurlijk gebeuren er soms zaken die echt niet leuk zijn als je ze als reiziger mee moet maken. Maar nu mijn verhaal!

Ik stond, als ex-vliegangstige, voor mijn zesde vlucht dit jaar na mijn cursus vliegangsttraining bij de Stichting VALK, op Schiphol, waar ik met Arkefly naar Corfu zou gaan vliegen.Nog enigszins met de zenuwen in de benen naar de gate.

Vlucht TFL 121, vertrek rond 17.00 uur, in de vorm van een Boeing 767-300, stond al klaar voor mij. Mooie, schone kist. Dat deed mij goed om te zien. Het boarden begon iets te laat, maar ach, het was ook druk met vakantiegangers die te laat aan kwamen lopen.

Ik had Business Class tickets en zat dus helemaal voor in het vliegtuig. De eerste twee stoelen aan de linkerkant waren voor mij. Ik voelde me eigenlijk gelijk heerlijk ontspannen in deze kist. Lekker ruim en super breed vliegtuig. Ik had zelfs twee ramen, om naar buiten te kijken, tot mijn beschikking. De purser bood mij een glaasje champagne aan. Goed begin!

Ondanks het late boarden vertrok het vliegtuig mooi op tijd. Tijdens het taxiën werd er op monitoren veiligheidsinstructies gegeven. Ik moet eerlijk toegeven dat de kwaliteit van deze monitoren een tikkeltje te wensen over liet. Maar ja, een mens kan niet alles hebben.

Eindelijk, daar gingen we dan. Heerlijk gevoel als die motoren op vol vermogen gaan draaien en dat je voelt dat je ineens los komt van de aarde. Dat ik nu schrijf dat dat een heerlijk gevoel is had ik tien maanden geleden, toen ik met het angstzweet in mijn handen een 737 van KLM stapte voor een retourvlucht naar Parijs. Nooit durven dromen.

In ieder geval, de vlucht naar Corfu, met een tussenstop op Zakhyntos was begonnen. Tijdens de vlucht wordt er een beetje een suffe videopresentatie, dat voor inflight entertainment moet doorgaan, vertoond. Dat is eigenlijk best jammer. Ik heb er weinig verstand van, maar volgens mij kost een leuke film, of leuke tv-series niet veel meer!!!

Maar goed, er is iets te zien en ik klaag dan ook maar niet. De Business Class stoelen zijn breed, echt heel breed, zitten heerlijk en ik kan zelfs mijn benen volledig strekken, terwijl mijn onderbenen op het
voetenbankje rusten. Ik voel me als en koning op mijn troon terwijl de aarde langzaam onder mij door lijkt te trekken.

De crew werkt hard, zijn beleefd, en niet overdreven vriendelijk, maar zeker niet onaardig. Je ziet gewoon dat ze er flink tegenaan moeten om al de 240 passagiers te voorzien. Ik wordt soms zo moedeloos van die verhalen dat de crew onaardig is. Die lui zijn er natuurlijk om service te verlenen, maar in den beginne zijn ze er voor mijn veiligheid.Dus wordt niet boos als ze even niet glimlachen!

Na ongeveer drie uur komen we aan op Zakhyntos waar de eerste lading passagiers het vliegtuig verlaat. Ik moet nu een uurtje wachten voordat ik weer opstijg en nog een half uurtje moet vliegen naar Corfu.

Wel gaaf dat je twee keer opstijgt en landt voor hetzelfde geld... Het is alleen niet echt heel fijn dat Arkefly dit op deze manier doet, omdat het gewoon heel veel extra tijd kost. Een vlucht naar Corfu duurt normaal maar 2,5 uur, maar op deze manier ruim vijf uur. Maar ook nu zeur ik maar niet. Bijna alle charters doen dit. Ze willen nu eenmaal geld verdienen, wie niet.

Arkefly, ik heb genoten van deze vlucht en vlieg zeer zeker weer met jullie... Ik geef jullie een dikke 8!

P. Vrieswijk

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020