EUjet: Amsterdam - Manston, 2 september 2004

2 september 2004
Lowcost nieuwkomer EUjet kondigde aan om van Manston te gaan vliegen naar Amsterdam. In 1995 was mijn eerste bezoek, dus tijd om weer eens te kijken en mijn eerste vlucht in en Fokker 100 maken. Op 2 september, de tweede dag dat EUjet vloog, een dagje naar Manston (ook wel Kent International geheten) gegaan.

Heen met de EI-DFC (EUJ 202)en terug met de EI-DFZ (EUJ 407. Wat mij verbaasde was de ruime zit in een relatief gezien klein vliegtuig, vergeleken met de Boeing 737 c.q. Airbus A319, waar de meeste lowcost maatschappijen mee vliegen. Ook de bediening aan boord was zeer goed en erg vriendelijk.

Het vliegveld is erg kaal en vraagt eigenlijk om een (bekend) autoverhuurbedrijf. Als die er eenmaal zit, dan is Manston een goedkoop alternatief voor luchthavens als Gatwick en Heathrow.

Kosten voor de retourvlucht all inclusief was 42 euro. Eten en drinken uiteraard tegen redelijke betaling te koop aan boord.

EUjet krijgt van mij een 9

C.Ufkes

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020