Fly Air: Amsterdam - Izmir, 7 augustus 2004

7 augustus 2004
Op 7 augustus, rond 18.30, zetten mijn vriendin en ik als een van de eerste onze koffers op de bagageband bij de incheck-balie, precies 40.0 kilo! Het inchecken voor vlucht vluchtnummer FLM680 ging vlot, 3 uur van te voren scheelt een hoop in drukte.

We hoefde onze koffers niet eerst door een beveiligings scanner te doen. (was niet nodig volgens de medewerker van schiphol) Toch wel vreemd dat ze de koffer niet controleerde. Je wordt tegenwoordig overal gecontroleerd maar waar het allemaal mee is begonnen (vliegtuigen) controleren ze je juist niet. Overigens werd de handbagage bij het door de douane gaan wel gecontroleerd.

Rond 20.45 konden we bij gate G03 door de securety-check en om 21.05 konden we boarden voor onze vlucht naar Izmir. Het was een boeing 737-400 (tc-fli) van fly air. We zaten op stoelen 4E en 4F prima plaatsen. De stoelen zijn bekleed met blauw leer en de been ruimte was voor mij en mijn vriendin genoeg. Beter als vorig jaar in ieder geval toen we met onur air vlogen. Het vliegtuig zag er schoon en verzorgd uit.

Het personeel sprak gebrekkig engels en de veiligheidsinstructies werden in het engels gewoon afgeraffeld. Je moest goed luisteren om het te verstaan. Het personeel was netjes gekleed. Om 21.35 precies de geplande vertrektijd reden we weg van de gate om na een aantal minuutjes op te stijgen richting Izmir.

Het broodje kip met komkommer wat we kregen smaakte bijna nergens naar, echt zo'n fabrieks broodje. We kregen tijdens de vlucht 3x drinken. 2x konden we kiezen uit sapjes,frisdrank of gewoon water en 1x uit koffie of thee. Voor alcoholische dranken moest je betalen.

Erg was geen inflight entertainment aan boord, de piloot heeft 1x tijdens de vlucht de nodige info gegeven over hoogte, weersvoorspelling en boven welk land we ons nu bevonden, maar ik heb de helft niet gehoord omdat het geluid te zacht stond.

Zonder inflight entertainment duurt een vlucht wel lang maar gelukkig had ik op schiphol wat tijdschriften gekocht en kwamen de pen en het stuk papier in mijn handbagage erg goed uit bij het spelen van een spelletje boter kaas en eieren!

Rond 1.50 turkse tijd landden we in izmir.

Ontdanks dat ik voor het boeken van de vakantie nog nooit van fly air had gehoord is het me alles mee gevallen, het is geen hoogstaande kwaliteit maar gewoon gemiddeld.

Mijn cijfer voor deze vluchten is een 6

T. Snoeren

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020