HollandExel: Amsterdam - Puerto Vallarta, 11 maart 2004

11 maart 2004
Donderdag 11 maart vlogen wij met Holland Exel (voormalige Air Holland) naar Puerto Vallarta in Mexico. De vlucht zou om 10.00 uur vertrekken, maar toen we eenmaal bij de gate stonden kwam het toestel wat te laat. Uiteindelijk vertrok het toestel vanaf de gate rond 11.30 uur. Binnen enkele minuten bleek er een storing te zijn met de rookmelders op de toiletten, dus moesten we terug naar de gate.

We werden naar een platform gereden, waar we bijna twee uur in het toestel moesten wachten. Op het laatste moment werd er water geschonken (door passagiers gevraagd). Er mocht geen drank worden geserveerd om veiligheidsredenen, maar de stewardessen dronken wel koffie achter in de "keuken". Ik gun deze dames van harte hun bakje koffie, maar het is wel oneerlijk tegenover de passagiers...

We zouden vanaf de kaagbaan opstijgen maar, vanwege het zware gewicht van het toestel (Boeing 767), moesten vanaf de nieuwe Polderbaan opstijgen. Dit vonden wij vreemd omdat er vanaf de -naast ons gelegen Kaagbaan- de ene vrachtjumbo en MD-11 de lucht in ging.

Uiteindelijk vertrok ons toestel rond 13.30 uur en werd de vlucht overigens non-stop uitgevoerd, dus niet met de geplande tussenstop in Montreal. Wij zaten op de een na laatste stoelen aan de linkerkant van het vliegtuig. Achter ons werden de stoelen vrij gelaten voor het personeel. Het entertainment viel tegen want er was geen airshow aan boord. Het zitcomfort was aan de krappe kant, maar dat is bij alle maatschappijen, ook bij diegene die zeggen dat ze veel meer ruimte bieden! En nee, wij gaan niet het vliegtuigeten afkraken, want die was redelijk. Het was een pastagerecht met een stukje cake enz. De maaltijd smaakte redelijk goed. Door alle negatieve berichten over Air Holland gingen wij met vooroordelen aan boord maar wij vinden dat de service oké was!

We kregen later een snackbox. Daarna werden er koeken uitgedeeld. Omdat wij achter in het toestel zaten, was dat allemaal op, maar een van de stewardessen ging bonbons uit de comfort klasse halen, en bracht ons de nodige versnaperingen. Drankjes werden regelmatig geserveerd, dus we kwamen zeker niks te kort. En ondanks de vertraging en technische storing heeft de verzorging aan boord door de crew veel goed gemaakt!

Na ruim 12 vliegen kwamen we aan op de luchthaven van Puerto Vallarta.

Wij hebben dus een prettige vlucht gehad en geven vlucht HXL 421 naar Puerto Vallarta op donderdag 11 maart een 8!

Door: A.Gevers

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020