KLM: Amsterdam - Hongkong, 22 oktober 2007

22 oktober 2007
Op maandag 22 oktober 2007 zijn wij met KLM vlucht KL887 van Schiphol naar Hong Kong gevlogen. Het reisdoel was een beursbezoek in China. Vanuit Hong Kong zijn we per trein het vaste land van China in gegaan. De kist die op Schiphol klaar stond was de 747-406 Combi PH-BFW.

Het was niet de eerste keer dat we met dit gezelschap deze route vlogen. Onder druk van de enorme prijsverschillen was het de eerste keer BA via Londen en de tweede keer Cathay Pacific. Op deze maatschappijen viel echt niets aan te merken. Alles was helemaal goed. Deze keer was KLM verreweg de voordeligste op de route AMS-HKG.

Het boarden op Schiphol ging vlot en de pushback volgde snel. Keurig op tijd rolde de 747 over de baan en klom soepel naar kruishoogte. Op de vlucht op zich viel niets aan te merken. Wat wel direct opviel was dat KLM in de 747 nog steeds oude beeldbuizen in het gangpad heeft hangen. Geen flight entertainment dus.

Al snel trad de verveling op. Wat doe je dan als je met 4 gezellige en gelijkgestemde mannen op pad bent; een borrel drinken achter in het toestel. Dit deden we ook bij BA en Cathay. Hier kwamen de stewardessen langs met de fles of we nog een slokje wilden. Bij KLM mag dit dus blijkbaar niet. We werden verzocht naar onze plaatsen te gaan. Na een half uurtje uitstel zijn we gaan zitten.

Als je de slaap niet kunt vatten duurt een vlucht van ruim 11 uur zonder flight entertainment wel erg lang. Verder was alles aan boord prima verzorgd. Het eten op de heenweg was prima. Terug vlogen we met de PH-BFY. Ook netjes op tijd en een prima vlucht. Het eten op de terugreis smaakte mij wat minder dan op de heenreis.

Conclusie; jammer dat er geen flight entertainment aan boord is in de 747-400. Ook zou het personeel zich wat gastvrijer op kunnen stellen. Op zich waren ze wel vriendelijk maar moesten de regels van de maatschappij duidelijk opvolgen. Helaas moet ik zeggen dat mijn ervaringen met BA en Cathay Pacific beter zijn.

Rapportcijfer voor deze vluchten: 7.

J.W. Brouwers

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020