Transavia: Amsterdam - Tenerife, 19 december 2003

19 december 2003
Op 19 december stonden we vroeg op want om 5 uur 's ochtends vertrok onze vlucht de HV 2173, een Boeing 737-800, al naar Tenerife Sur - Reina Sofia Airport. Om half 3 waren wij op Schiphol om in te checken. We vertrokken met een geringe vertraging van ongeveer 10 minuten. Eenmaal aan boord zag ik tot mijn verbazing dat we geen krant hadden. Toen we gingen zitten zag ik ook dat er erg weinig beenruimte was. De tv-schermpjes kwamen met luid gerommel uit het plafond zetten en vertoonden een filmpje over de veiligheidsinstructies. Ik kon de schermpjes niet goed zien. Als je er niet recht voor zit dan kreeg je het zelfde zwarte effect als bij een laptop.

Toen we eenmaal waren opgestegen hoorde we een hele tijd niks. Na een tijdje kondigde de purser aan dat ze met het eten langs zouden komen. Je moet het eten aan boord kopen en de prijzen zijn hoog. Je kon kijken wat je wilde op het menukaartje voorin 4,5 uur vliegen toch wel jammer. Je kon een paar normale broodjes kopen en twee warme broodjes, verschillende dranken en snoep. Ik koos voor een beker warme chocolademelk en een saucijzenbroodje. De chocomel was voornamelijk cacao en was vies. Mijn medereiziger die koffie had zei me dat hij de koffie uit een zakje vies vond. Het saucijzenbroodje was klef, vet en slap.

Je kon ook onderweg het blad van Transavia lezen. Bijna alle exemplaren uit het vliegtuig waren echter al meerdere malen gebruikt.

De films waren over het algemeen redelijk leuk en goed. Eerst Ushi en van Dijk (bijna elke chartervlucht laat men deze afleveringen zien). Ik kon het beeld weer niet goed op de schermpjes zien.

Toen we na 4,5 uur arriveerden op Tenerife dacht ik: Alleen de retourvlucht nog, want Transavia nooit méér.

Het cijfer voor deze vlucht: 2,5.

Door: T.L. (Naam afzender is bekend gemaakt aan de redactie van Luchtvaartnieuws)

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020